Централният защитник на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан изрази недоволството си от въведените нови правила във Висшата лига, според които съдиите ще дават по-дълги продължения, за да компенсират за загубеното време.

Нововъведението даде резултат още вчера в мача за Къмюнити шийлд между Манчестър Сити и Арсенал, когато реферът даде 8 минути добавено време на втората част, но го удължи допълнително и в крайна сметка "артилеристите" вкараха изравнителен гол в 102-та минута, след което спечелиха на дузпи.

"Миналата седмица имахме среща с ФА. Новите правила са препоръчани от съдиите, но играчите и треньорите изразихме притесненията си, както правим от години, че има твърде много мачове, програмата е претоварена и това е опасно за физическото и психическото състояние на футболистите. Въпреки това, сега те препоръчват мачовете да са по-дълги, с по-голям интензитет и играчите да показват по-малко емоции", коментира Варан в Туитър, визирайки друго ново правило, което ще наказва прекалено дългото празнуване на голове и ще санкционира разговорите с реферите, ако не са в подходящ тон.

"Ние просто искаме да сме в добро състояние, за да даваме 100 процента от себе си на терена за нашия клуб и нашите фенове. Защо нашето мнение не се взима предвид?", пита Варан. /БГНЕС