Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Арсенал Робин Ван Перси си спомни за един от най-красивните голове в своята кариера, дошъл в деня, в който нидерландецът спечели и единствената си титла от Висшата лига, с екипа на "червените дяволи". 

10 снимки

Става въпрос за второто попадение при победата с 3:0 на Юнайтед над Астън Вила през 2013-та година, която на практика официализира титлата, цели 4 кръга преди края на първенството. Тогава Уейн Рууни намери Перси с дълъг извеждащ пас, а нидерландецът с едно докосване от воле буквално скъса мрежата на вратата на Вила. Самият нападател седна да си припомни този мач и това звездно попадение. 

"Този е гол е сред най-хубавите моменти в кариерата ми. Знаехме, че една победа ще ни осигури титлата и го направихме със стил", започна бившият стрелец на Арсенал. 

"Всички чувствахме мача с Вила като финал, защото победата щеше да ни направи шампиони. След като вкарах за 1:0 си казах, че деня ще е страхотен. Усещаше се и опонентите знаеха, че няма какво да вземат от тази среща. Преди началото на срещата с Рууни говорехме за намирането на пасове зад гърба на опонента и с играчи като него, Скоулс и Карик това със сигурност щеше да се случи в даден момента", завършва спомените си Перси.