Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал назова 10 големи звезди на световния футбол, които е искал да привлече на "Олд Трафорд" преди години. Нидерландецът не е успял да реализира нито един от тези трансфери, упреквайки индиректно главния изпълнителен директор на "червените дяволи" Ед Уудърд, който е водил всички преговори.

Както е известно бившият наставник на Аякс, Барселона, националния отбор на Нидерландия, АЗ Алкмаар и Байерн Мюнхен води 20-кратния шампион на Англия между лятото на 2014 и 2016 година и за този период спечели Купата на Англия през втория си сезон. 

"Исках Роберт Левандовски, но когато видях, че това ще бъде трудно, опитах да взема Гонсало Игуаин. Преди да дойда, говорих с борда и за Неймар. Когато си в Юнайтед, трябва да мислиш глобално. Той беше интересен за клуба и по отношение на фланелките, които щяха да бъдат продадени. Освен това исках бързи крила. По същата причина опитах да взема Садио Мане и Рияд Марез. Томас Мюлер също беше в моя списък. За халфовата линия исках Н'Голо Канте. Дори се опитах да привлека Джеймс Милнър, който вече бе на възраст, но е мултифункционален и притежава страхотни лидерски качества. За защитата исках Серхио Рамос и Матс Хумелс. Това бяха моите топ цели, но не успяхме да вземем нито един от тях. Не знам поради каква причина, защото аз съм мениджър и не съм участвал в преговорите. След като си тръгнах, играчи като Марез и Канте се озоваха в Манчестър Сити и Челси, но Юнайтед не успя да ги привлече. Това ми се струва много странно", разкри той в интервю за FourFourTwo.