Легендата на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Саар разкри, че е отворен към възможността да се завърне на „Олд Трафорд” под формата на директор по футболните операции. „Червените дяволи” ще създадат ново бордно звено по време на лятото, като Оле Гунар Солскяер е доверил, че иска холандецът да работи с него.

Ван дер Сар, който има четири титли в Англия и една спечелена Шампионска лига с Юнайтед, е едно от имената, които са свързвани с все още несъществуващата позиция.

В този момент 48-годишният бивш вратар изпълнява функциите на изпълнителен директор в холандския гранд Аякс.

„Много съм щастлив в Амстердам и не мисля, че съм приключил с това, което мога да дам”, сподели Ван дер Сар пред Times. „Марк Овермарс казва, че винаги човек иска да докосва напречната греда”, казва пред усмивка бившият страж.

„Искаме да постигнем големи успехи с Аякс и знаем какво искаме в следващите няколко години. Юнайтед е много, много по-голямо предизвикателство от сегашната ми работа. Те не са просто голям и известен клуб, а световен бранд. Съзнаваш го, когато си бил вътре. Усещам Манчестър като моят втори дом. Всички хора до един там са ми приятели – от чистачките, до шефът Майк, Кат (рецепционистката). Всички още са там”, продължи холандецът.

„Трябва да поздравим Оле Гунар Солскяер за работата, която свърши досега. Ед Уудуърд също , имам голям респект към него и нещата, които свърши за клуба. Не искам сега да казвам, че съм готов да се завърна на „Олд Трафорд”, но кой знае какво крие бъдещето”, завърши загадъчно Едвин ван дер Сар.

Пол Митчел от РБ Лайпциг също е едно от имената, които са свързвани с поста, докато иконата на Юнайтед – Ерик Кантона, също е считан за вариант.