Защитникът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, вярва, че останалата част от сезона във Висшата лига може да бъде много непредсказуема и луда. Ван Дайк черпи мотивация от отпадането на "лалетата" на четвъртфинала в Катар срещу Аржентина. 

"Разбира се, имах време да помисля нещата. Всичко завърши разочароващо за нас, но и това е част от фубола, знам го", сподели капитанът на Нидерландия, връщайки се назад към Мондиал 2022.

"Зарежда ме под всякаква форма, защото искам да успеем с националния отбор, но това ме мотивира и тук. На доста точки сме от Арсенал, но сезонът може да бъде много луд и странен. Трябва да сме реалисти обаче - в момента не мислим за титлата. Трябва да се фокусираме на следващия мач, да печелим, пък тогава ще видим. Винаги съм бил мотивиран, искам да печеля и давам всичко от себе си на терена", завърши защитникът.

Ливърпул се намира на шесто място в английския шампионат и може да се изкачи до петото, ако победи Брентфорд в понеделник вечер. Мърсисайдци са с 28 точки, 2 по-малко от Тотнъм, които са пред тях и 15 точки изоставане от лидера - Арсенал.