Върджил ван Дайк пое цялата отговорност след загубата на Ливърпул от Арсенал с 1:2 и призна, че той е сбъркал при един от головете на съперника. Капитанът за шампиона на Англия в срещата призна, че головете, които опонентът е вкарал на отбора му са „подаърци”. „Червените” водиха с 1:0 преди Ван Дайк да сбърка пас, след който Александър Лаказет изравни, а в последствие Алисон Бекер също сбърка подаване и Рийс Нелсън оформи пълняи обрат.

60 снимки

„Със сигурност е, че головете, които ни вкараха бяха такива, че са „подаърци”. Мисля, че първият им гол е изцяло наш. Доминирахме, пресирахме ги и им подарихме два гола, след което бе трудно да се завърнем”, каза Ван Дайк след мача.

„Създадохме някои възможности, те се опитваха да ни затруднят, но такива голове ти дават възможност да вземеш мача”, допълни той.

Запитан дали Ливърпул е „дръпнал педала на газта” след спечелването на титлата, Ван Дайк категорично отрече това, отъждествявайки загубата заради неговата грешка. „Лесно е да кажем това и да се виним. Ако гледаме мача, до моята грешка, която беше, то нямаше нищо грешно. Смятах, че спокойно ще вземем една точка тука. Поемам цялата отговорност и продължаваме напред. Искахме да спечелим, особено като видим начина, по който загубихме, но не можем да променим фактите. Ще пробваме да спечелим последните си две срещи и да получим заслужена почивка. Нека не забравяме какъв фантастичен сезон имаме”, припомни Ван Дайк.