Бранителят Върджил ван Дайк отказа да се увлече по въпрос на репортери, който свързва неговият Ливърпул с шансове за триумф във Висшата лига.

Мърсисайдци се намират в превъзходна форма и са на върха в Англия с 48 точки. Отделно на този факт „червените” са в серия от седем поредни успеха в Премиършип, като последната „спънка” дойде при гостуването с Арсенал (1:1).  В последния кръг пък Ливърпул надви с 2:0 като гост Уулвърхемптън и по този начин остана непобеден на върха за Коледа. Мохамед Салах откри резултата, а именно Върджил ван Дайк удвои аванса на „Молиню”, за да оформи крайният резултат.

„Имаме още много дълъг път до края на сезона. Сега сме в позиция, която всеки иска да бъде, но тя е защото се справяме добре в този момент. Това е единственото нещо, от което се нуждаем и да продължим да демонстрираме тази игра”, сподели холандецът.

„Следва ни мач с Нюкасъл, а после с Арсенал и Манчестър Сити. Нещата могат да се променят, но ние не мислим за толкова далеч. Гледаме към следващия мач и това е”, довери още Ван Дайк.

Петъчният гол на защитника бе първи за него с екипа на „червените” във Висшата лига след трансфера му в края на миналата година на „Анфийлд”.

„Повече от щастлив съм, че с моите съотборници постигаме сухи мрежи и побеждаваме”, пък продължи той пред сайта на клуба. „Много сме щастливи от успеха срещу Уулвс. Бяхме малко припряни в първата част, но през второто полувреме се справихме добре и победихме. Тук е трудно да победиш, тъй като има много обстоятелства. Начинът, по който играе отборът им, е доста добър. Показват го в хода на сезона и са дисциплиниран състав с ясна идея за нещата”, допълни Върджил ван Дайк.