Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк успокои феновете на тима, заявявайки, че все още е отдаден на клуба и коментарите му от преди дни са извадени от контекст. Защитникът даде противоречиво интервю пред Таймс, като постави под съмнение своето бъдеще при мърсисайдци. 

"Беше извадено от контекст. За да бъда ясен на 100%, аз съм отдаден на клуба. Обичам Ливърпул, обичам феновете. Не става въпрос за мен, а за нас и нищо не се е променило", сподели Ван Дайк.

"Преди пет дни дори не говорихме за моя договор, така че е малко глупаво. Фокусът ми е върху това да завършим сезона по специален начин", допълни той. Настоящият контракт на нидерландския бранител изтича през лятото на 2025-а година.

"Разбира се, това бе голяма новина и шок за всички ни (напускането на Клоп), но ние имаме работа за вършене. Искаме да постигнем целите си от началото на сезона, в добра позиция сме да го направим. Аз съм капитанът на Ливърпул и ви уверявам, че ще се борим за всичко. Ще видим как ще завършат нещата", каза още Ван Дайк.