Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, призна какво ново правило е въвел, след като сложи капитанската лента на ръката си от този сезон. Както е известно, до края на миналата кампания лидер в тима беше Джордан Хендерсън, ала англичанинът направи трансер в Ал Етифак, след което ролята бе иззета от нидерландския бранител.

Преди началния съдийски сигнал на дадена среща Ван Дайк събира на терена в кръг своите съотборници, правейки мотивационна реч, чрез която сме праври връзката между играчи и публика още по-силна. Той акцентира, че това го е взаимствал от периода си като футболист на шотландския гранд Селтик.

"Това беше нещо, което направихме, когато бях играч на Селтик. Винаги съм го харесвал, защото смятах, че дава тон на мача и също така дава сигнал към публиката, че сме готови да се борим", сподели защитникът на мърсисайдци."Също така може да помогне на атмосферата, тъй като е много близо до началото на мача. А нашите фенове могат да се присъединят като са още по-шумни по време на мачовете".

"Този клуб имаше някои невероятни капитани през годините, лидери, които показаха най-доброто от себе си. Да бъда в списъка с хора като този определено не е нещо, което съм очаквал, когато започнах да играя. Най-важното за мен е, че съм част от екип от лидери, които намират свой собствен начин да поемат отговорност, независимо кой носи лентата на ръката", поясни №4 в Ливърпул.