Манчестър Юнайтед похарчи 85 милиона паунда за бразилския нападател Антони по време на летния трансферен прозорец на 2022 г., като южноамериканецът последва бившия треньор Ерик тен Хаг на "Олд Трафорд". Сега се предполага, че Тен Хаг ще се върне в Амстердам за звездата на Гана Мохамед Кудус, след като го видя да впечатлява през кампанията 2022-23, а легендата Марко ван Бастен вярва, че талантливият 22-годишен играч е по-добър от Антони за "червените дяволи".

"Намирам Мохамед Кудус за много по-добър футболист от Антони. Антони има своите умения, но е объркан от нещата, които се опитва да прави! Кудус има много по-добра техника и знае какво прави. Антони може да е по-бърз, но Кудус е по-умен и по-техничен. Той е много по-добър футболист, можете да го поставите навсякъде на терена, универсален за отбора. Всъщност той ми харесва много повече от Антони. Той е по-забавен за гледане, докато играе", сподели Ван Бастен.

Кудус започна бавно кампанията 2022-23 г., като Алфред Шройдер го използваше пестеливо, но той участва под ръководството на настоящия мениджър на Аякс Джони Хейтинга и има до 16 гола в 27 изяви този сезон.