Холандският футболист на Ливърпул Джорджинио Вайналдум каза, че всички в клуба игнорират приказките, че този сезон в крайна сметка „червените” ще триумфират с трофея от Висшата лига. Ливърпул запази перфектния си рекорд от старта на сезона, след като взе победата в последната минута срещу Лестър в последния кръг (2:1) и влезе в паузата за национални отбори като лидер с осем точки преднина пред актуалния първенец Манчестър Сити, който изненадващо загуби у дома от Уулвърхемптън с 0:2.

Тимът, воден от Юрген Клоп, пък е в серия от 17 поредни победи, а също така спечели 32 от последните си 37 двубоя. Виждайки как се пропилява седем точков актив, Вайналдум знае, че всичко може да се случи в останалите 30 мача от лигата. „Не желаем да си мислим, че вече сме шампиони. Това е много грешно нещо, което можеш да направиш сега”, коментира №5 в състава на Ливърпул пред Sky Sports преди мача на Холандия срещу Северна Ирландия в Ротердам в четвъртък.


Предстоящият мач на Ливърпул е срещу Манчестър Юнайтед в най-голямото футболно съперничество на Острова. Срещата е на 20-и октомври на „Олд Трафорд” от 18,30 часа и ще можете да я наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„Сигурен съм, че мениджърът ще ни накара да стоим здраво стъпили на краката си. Нужно е да гледаме нашата си игра и да опитаме да се влагаме на 100% във всеки един следващ мач”, добави той.

„Трябва да правим нещата така, както го правим досега и да не се вглеждаме в другите отбори. Не можем да влияем на техните резултати и да контролираме играта им. Искаме да сме сигурни, че ще сме готови за предстоящите мачове и ще направим нужното, за да постигнем добри резултати, защото знаем, че ситуацията може да се промени бързо. В края на сезона ще видим къде се намираме в класирането”, акцентира Джини Вайналдум.


Още за Ливърпул:

Реал завишава парите за Салах, Рамос може да е проблем

Ван Дайк: Сити не ни интересува, гледаме само себе си

Гюндоган: Чакаме Ливърпул да се подхлъзне