Полузащитникът на Ливърпул Джорджинио Вайналдум заяви, че той и неговите съотборници трябва да се представят далеч по-добре занапред в сравнение с показаното при победата с 1:0 при гостуването на Тотнъм в среща от 22-рия кръг. 

"Мърсисайдци" доминираха първите 60 минути на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", но в заключителните 20-на минута "шпорите" бяха близо до изравняването на резултата поне на два пъти. Това накара Вайналдум да смята, че Ливърпул трябва да подобри представянето си в следващите срещи. 

"Направихме нещата много сложни за нас през второто полувреме. Дадохме няколко малки окуражителни нотки на съперника и това беше достатъчно, за да ги задържим в срещата", започна холандецът. 

"Резултатът беше само 1:0, което означаваше, че те имаха реалистична възможност да изравнят. Ние, от своя страна, не правехме това, което правехме през първата част". 

"Накрая мисля, че се защитавахме добре, но те имаха своите шансове и имахме късмет, че не отбелязаха изравнително попадение", призна за финал Вайналдум.