Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че тимът на „мърсисайдци“ не е нужно да променя играта си и в най-тежките моменти, ако иска да стигне до победата. Непремиримостта на отбора бе в основата за късния обрат срещу Астън Вила и победата с 2:1 като гост.

"Не играхме по най-добрия начин, това е факт. Можехме да се справим далеч по-добре и при свободния удар, който получихме гола. След него обаче пресирахме доста добре и единственият им шанс беше чрез Уесли през второто полувреме, но аз успях да изчистя топката“, сподели холандецът.

„Ние пък имахме добра възможност с удара с глава на Садио, а Адам и Мо Салах също пропуснаха по веднъж. Имахме възможности за гол и не вкарахме, но в края на мача стигнахме до напълно заслужено изравняване. Добре е, че се възползвахме от това и в крайна сметка спечелихме. Когато играта ни върви, ние просто се стараем да не променяме нищо. На всеки отбор му е трудно да играе изцяло в защита през всичките 90 минути и това означава, че ще имаш шансове“, добави той.

„Вила е силен отбор, но ние бяхме внимателни и ги държахме в защита през повечето време. Знам, че хората ще ни съдят след този мач, но ние просто се стараехме да държим топката и да атакуваме. Заслужихме си най-малко точка, в това съм убеден", заяви Ван Дайк пред клубния сайт на „мърсисайдци“.