В Уотфорд ще трябва да вадят сериозни поуки. Нищо не успя да помогне на „стършелите“ да  оцелеят в английския елит, дори и опитен специалист като Рой Ходжсън. По време на целия сезон от ръководството смениха трима мениджъри, но отборът така и не можа да намери пътя към спасението.

Сега ръководството се надява, че  ще тимът ще прекара в Чемпиъншип само един сезон и максимално бързо ще спечелят директна промоция за елита. Подобно мнение изрази и капитанът на Уотфорд Муса Сисоко, който твърдо вярва в доброто бъдеще пред тима.

Бившият състезател на Нюкасъл и Тотнъм е много вероятно да напусне през лятото, но въпреки това, французинът не се съмнява, че още през следващата кампания отборът ще се завърне сред най-добрите в Англия.  

„Изпратихме един много тежък сезон. Сезон пълен с разочарования и доста неприятни моменти. Това е футболът обаче и ние трябва да приемем реалността, защото не можем да сторим нищо. Уотфорд отново трябва да извърви своя път и в Чемпиъншип да се представи по най-добрия начин. Вярвам в проекта на шефовете и знам, че те са амбицирани по най-бързия начин  Уотфорд да се завърне във висшата лига. Нека феновете не се отчайват и не губят вяра, а просто подкрепят отбора. Сигурен съм, че много  скоро отново ще гледат мачове от най-силното първенство в света“, завърши Сисоко.