Мениджърът на Бърнли – Венсан Компани, вече е цел номер 1 на Тотнъм да наследи Антонио Конте в северен Лондон, твърди The Sun. Президентът на „шпорите“ - Даниел Леви, е останал впечатлен от 37-годишния белгиец, който върна „виненочервените“ официално във Висшата лига още в първия си сезон на „Търф Моор“.

В Тотнъм гледаха как Микел Артета превърна големия им съперник Арсенал в претендент за титлата във Висшата лига, след като прекара три години като помощник на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити. Компани прекара същото време като капитан на „гражданите“ при каталунския специалист, преди да застане начело на Андерлехт през 2019-а година. Той спечели две от четирите си титли в шампионата под ръководството на Гуардиола, а много футболни специалисти го определят като този, който ще наследи испанеца начело на шампионите.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

В списъка на „шпорите“ за нов постоянен мениджър попадат още Юлиан Нагелсман, Луис Енрике, Брендън Роджърс, Арне Слот и бившия им наставник Маурисио Почетино. Смята се, че Компани е готов да изслуша предложението на лондончани, ако му оправят такова.

Леви иска бързо да намери нов наставник на тима, като бъдещето на звездата Хари Кейн отново е под въпрос и клубът е изправен пред угрозата да не се класира за Шампионската лига догодина. В момента те са на три точки зад Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, но са изиграли и мач повече. Антонио Конте пък беше уволнен през март след поредица от незадоволителни резултати и нападките към отбора и ръководството след равенството 3:3 срещу Саутхемптън.

Неговият помощник Кристиан Стелини беше назначен да води Тотнъм до края на сезона, а негов помощник е бившият полузащитник на „шпорите“ – Райън Мейсън.