Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър изиграха фантастичен мач помежду си, но не успяха да се победят на „Олд Трафорд“, завършвайки 2:2 в изключителен двубой от най-високото ниво на футбола в Англия. Не може лесно да се каже кой повече трябва да съжалява за пропуснатата възможност за победа, след като и двата отбора нацелиха гредите на съперника, а също така създадоха куп положения пред двете врати.

Иначе, Расмус Хойлунд даде превес на „червените дяволи“ с гол още в третата минута, ала Ричарлисон смълча домакините с изравнително попадение четвърт час по-късно. Маркъс Рашфорд спря много дълга своя серия без отбелязан гол на „Олд Трафорд“ в 40-ата минута, а 51 секунди след подновяването на второто полувреме Родриго Бентанкур за втори път изравни резултата за „шпорите“.

Точката не променя събитията около двата отбора в класирането на Висшата лига. Лондонският тим остава в подножието на Топ 4 и е с 40 точки, докато Ман Юнайтед е седми с 32 точки. Четвъртият Арсенал също е с 40 точки, ала „артилеристите“ са с мач пасив.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


 

Манчестър Юнайтед vs Тотнъм Хотспър

източник: sofascore.com


Дуелът на "Олд Трафорд" започна в зашеметяващо темпо, а в третата Родриго Бентанкур центрира в наказателното поле на домакините, но Андре Онана улови. Той веднага пусна вдясно за Гарначо, който продължи за Бруно Фернандеш. Капитанът на "червените" дяволи тръгна да се надиграва в наказателното поле с бранители на "шпорите", а след рикошет кълбото се озова у Расмус Хойлунд. Датският нападател си нагласи на левия крак и с изключително мощен удар матира Викарио за втория си гол през сезона във Висшата лига - 1:0.

В осмата Кристиан Ериксен достави от ъглов удар към Маркъс Рашфорд, който стреля от трудна ситуация, а топката премина встрани от вратата, пазена от Гийермо Викарио. Минута по-късно Педро Поро проби през средата и стреля, но след рикошет в Джони Еванс се видя лесно спасяване от Андре Онана.

Gulliver/GettyImages
90 снимки

Малко след това Тотнъм бе близо да отговори на допуснати гол. Тимо Вернер беше оставен свободен на далечната греда и стреля с глава, а Еванс със своята продължи за ъглов удар. След него последва удар от Бентанкур, но от голлинията отбраната на "червените дяволи" изчисти.

Тотнъм успя да изравни резултата в 19-ата минута, когато лондончани изпълниха ъглов удар. Топката беше атакувана от Ричарлисон, а никой от Ман Юнайтед не скочи с бразилеца, който с глава пласира във вратата на Онана - 1:1.

След 30 минути игра Дестън Удоджи и Алехандро Гарначо влязоха в единоборство в наказателното поле на лондончани. Аржентинският футболист на "червените дяволи" падна на терена, искайки дузпа, ала Джон Бруукс остави играта да продължи без да дава наказателен удар. Шест преди края на първата част Рашфорд пое отляво и опита да намери Хойлунд. Той не стигна топката, но зад него Дестън Удоджи опита да изчисти, но за негово щастие успя да прати топката в левия страничен стълб на Викарио. 

Минута след това обаче Ман Юнайтед отново излезе напред в резултата, след като след повече от 14 часа футбол на "Олд Трафорд" Маркъс Рашфорд се разписа. Той комбинира с Хойлунд на двойнов  наказателното поле на Тотнъм и елиминира Педро Поро, след което с прецизен изстрел по земя не остави никакви шансове на Викарио - 2:1.

В заключителните секунди на първото полувреме Оливър Скип даде отличен пас вляво за Тимо Вернер. Той се надигра с Диого Далот и шутира с левия крак, но далеч от очертанията на вратата на Ман Юнайтед. В добавеното време "червените дяволи" оцеляха след корнер. Кристиан Ромеро се нагласи да стреля след корнер и изпревари Коби Мейо и с глава отблизо нацели силно напречната греда на Онана. След това последва удар от дистанция на Хойберг, който отлетя встрани.

Точно 51 секунди след подновяването на играта бяха нужни на Тотнъм а изравни резултата. Тимо Вернер пое вляво и видя Родриго Бентанкур, а Ериксен и Фернандеш не го съпроводиха, след което аржентинецът отправи много силен удар в близкия ъгъл на Онана, който се оказа безпомощен - 2:2.

Срещата продължи двуостро между двата отбора. В 62-ата минута влезлият като резерва Скот МакТомини отправи много опасен удар от средна дистанция, но топката не навести вратата на Викарио. Постепенно "червените дяволи" изчакваха нападения при контраакции, докато Тотнъм също не понечваше да се втурва в масови атаки. В 85-ата минута Постекоглу пусна в игра новия бранител, който пристигна от Болоня - Раду Драгушин. 

В добавеното време на срещата домакините изпуснаха огромен шанс да поведат за трети път в срещата. Алехандро Гарначо видя отлично Скот МакТомини в наказателното на Тотнъм, а шотландецът беше изцяло непокрит. Ударът му от няколко метра с глава обаче отиде над напречната греда.

FT / МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ТОТНЪМ ХОТСПЪР 2:2

1:0 Хойлунд 3' 

1:1 Ричарлисон 19'

2:1 Рашфорд 40'

2:2 Бентанкур 46'


Манчестър Юнайтед: 24 Онана, 8 Фернандеш, 10 Рашфорд, 11 Хойлунд, 14 Ериксен, 17 Гарначо, 19 Варан, 20 Далот, 29 Уан-Бисака, 35 Еванс, 32 Мейноо

Мениджър: Ерик тен Хаг

Тотнъм Хотспър: 13 Викарио – 23 Поро, 17 Ромеро, 37 Ван де Вен, 38 Удоджи, 5 Хойбиерг, 30 Бентанкур, 4 Скип, 22 Джонсън, 9 Ричарлисон, 16 Вернер

Мениджър: Ангелос Постекоглу