Мениджърът на Челси Франк Лампард разкри, че няма търпение за стартирането на сезона в Шампионската лига, тъй като мачовете в този турнир позволяват на него и играчите му да се учат от най-добрите.

В сряда "сините" приемат победителя в Лига Европа Севиля, като това ще бъде първи мач за тях на европейската сцена след отпадането от Байерн Мюнхен на осминафиналите през миналия сезон с общ резултат 1:7.

"Шампионската лига е чудесна платформа за учене, защото играеш срещу най-добрите, а в лицето на Байерн ние срещнахме най-добрите. През миналия сезон бяхме много млад отбор, който имаше много неща за подобряване. За нас мачовете с Байерн бяха като лакмус. Младите играчи осъзнаха нивото, към което трябва да се стремят. Знам това, защото си спомням и аз как се чувствах като млад футболист", обясни Лампард, който сега разполага с доста променен отбор спрямо този от миналия сезон.

"От играчите, които взехме, някои са с доста голям опит в Шампионската лига. Надявам се, че те ще могат да помогнат на тези, които са с по-малък. И преди съм казвал, че ни трябва концентрация, фокус и дисцпиплина. Това е дори по-важно, когато става въпрос за Шампионската лига. Казах това и на играчите и се надявам, че те ще го покажат срещу отбор с качествата на Севиля", допълни Лампард.

В лагера на Челси няма сериозни кадрови проблеми преди двубоя с андалусийците, като младият полузащитник Били Гилмор също е близо до възстановяване след операция на коляното.