Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау не вярва санкциите, наложени на руския собственик на Челси Роман Абрамович да се отразят по някакъв начин на представянето на тима на терена. Руският олигарх обяви преди седмица, че продава клуба от западен Лондон, но това е сложна операция, която ще бъде наблюдавана от правителството.

Санкциите позволяват на Челси да продължи да играе мачовете си и да плаща на футболисти и щаб, но засега клубът не може да прави никакви трансфери. "Сините" спечелиха последните си 4 мача за първенство и играят срещу Нюкасъл в неделя.

"Мисля, че това няма да се отрази на Челси и начина, по който играят", каза Хау пред репортерите. "Това няма да промени нашата подготовка по никакъв начин. Гледам на Челси като на исторически отбор. Ще се опитаме да отидем там и да спечелим", каза още той.

Нюкасъл има 31 точки от 27 мача и вече е на 10 точки над зоната на изпадащите, благодарение на серия от мачове без загуба след Нова година. Хауи пък бе избран за мениджър на месец февруари във Висшата лига.