Нюкасъл не започна сезона така, както феновете на отбора искаха. След разгромния успех срещу Астън Вила, последваха три разочароващи поражения, които хвърлиха в сериозен размисъл Еди Хау. Три точки от четири мача изобщо не са мечтаното начало на кампанията за „свраките“, а загубата от Брайтън през уикенда ясно показа, че тепърва пред „джордитата“ има още много работа. 

Опасенията, които изразиха някои специалисти, че е напълно възможно през този сезон, Нюкасъл да има своите затруднения, поне за момента се потвърждават. Подобни мнения бяха изказани многократно от различни експерти, най-вече заради огромния брой мачове, които ще трябва да изиграят футболистите на Еди Хау.

И макар че европейските приключения на тима все още не са стартирали, мениджърът признава, че е нужно да се вземат мерки и всеки е редно да носи своята отговорност. „След като загубихме 3 поредни мача, това е знак, че има някакъв проблем. Да, аз вече казах, че няма да правим трагедии и все още сме в началото на сезона, но е важно да си извадим правилните изводи.

Висшата лига  може да бъде много жестока, когато не си концентриран и мислиш за предстоящите мачове в Европа. Ние не правим това,дори постоянно говорим с момчетата, че следващият мач е най-важен и нищо друго няма значение. Надявам се, че след паузата за националните отбори ще изглеждаме по различен начин и в никакъв случай не бива да гледаме само към Шампионската лига.

Нормално е футболистите и феновете да са развълнувани и с нетърпение да очакват предстоящите двубои, но трябва да намерим точния баланс. Всеки един турнир е важен за нас и искаме да се представим максимално добре навсякъде. Ще продължим да се борим и дано успеем да спечелим още в следващия мач“, коментира Хау.

Точно след международното прекъсване, за Нюкасъл предстои домакинство на Брентфорд, преди да дойде и гостуването на Милан в Шампионска лига.