През уикенда Нюкасъл записа нов впечатляващ успех. „Свраките“ спечелиха гостуването си на Тотнъм с 2:1 и затвърдиха прекрасните впечатления от началото на сезона. Калъм Уилсън и Мигел Алмирон бяха точни за „джордитата“, които вече нямат поражение в 7 срещи.

Към момента, отборът на Еди Хау е в топ 4, с 21 точки след 12 кръга. По всичко изглежда обаче, че в Нюкасъл изобщо не си правят илюзии и няма да позволят еуфорията да ги завладее. Нападателят на тима от североизтока Калъм Уилсън призова своите съотборници да останат здраво стъпили на земята и просто да продължат да гледат мач за мач.

„Всички сме много щастливи. Смятам, че направихме нещо фантастично, но моето мнение е, че заслужавахме да спечелим. Сега имаме пълното право да се радваме, но нищо повече. Сезонът е толкова дълъг и трябва да мислим мач за мач. Към днешна дата е чудесно да си футболист на Нюкасъл, всичко изглежда толкова хубаво за нас и със сигурност надминаваме очакванията дори на самите себе си. Прекалено рано е да говорим за шампионска лига или европейски турнири, ако заслужим мястото си там, ще върнем Нюкасъл в Европа. Имаме да свършим още много работа и е важно да продължим да се трудим упорито. Всички сме обединени, имаме страхотен мениджър и само от нас зависи да радваме феновете, които са просто уникални и винаги са зад нас“, каза голаджията.