Интересно трансферно лято очаква феновете на Нюкасъл. Поне такива са предварителните нагласи у повечето привърженици на „свраките“, но до този момент тимът единствено успя да закупи за постоянно Мат Таргет от Астън Вила.

Все пак до началото на новия сезон има близо 2 месеца и засега в клуба от североизточна Англия остават напълно спокойни.

Медиите в Англия информират още, че мениджърът Еди Хау вярва напълно в новата власт и изобщо не е притеснен за бъдещето. Специалистът е уверен , че съвсем скоро ще му бъдат осигурени нужните нови попълнения, с които Нюкасъл ще опита да се класира за Европа. Припомняме, че точно такива цели бяха поставени за новата кампания, класиране за европейските клубни турнири, и силно представяне в купите на домашната сцена. Също така, доста световни агенции отбелязват, че английският тим наистина прави всичко възможно, за да си осигури колкото се може по-скоро нови играчи, но засега опитите удрят на камък.

Не е тайна, че „джордитата“ се опитаха да привлекат дори имена, като Пауло Дибала и Лоренцо Пелегрини, но офертите и за двамата бяха отхвърлени. Едва ли има повод за паника и притеснение у всички, които обичат Нюкасъл. Нещата ще се случат, просто е нужно време, за да бъдат намерени точните хора, а феновете мечтаят за един силен сезон изпълнен с много положителни емоции.