Новите собственици на Нюкасъл обмислят идеята да продадат правата за името на „Сейнт Джеймсис Парк“ и по този начин клубът да увеличи приходите си, което вследствие ще му даде възможност и да похарчи повече пари за трансфери, съобразявайки се с правилата за финансов феърплей.

„Daily Mail“ твърди, че това ще се случи обаче само със съгласието на феновете на „свраките“. Идеята е в името да продължи да присъства и „Сейнт Джеймсис Парк“, дори да има ребрандиране.

С днешна дата изчисленията показват, че в първите три сезона клубът може да си позволи да похарчи само около 200 милиона паунда, за да влезе в рамките на финансовия феърплей. Собствениците ще се опитат да вдигнат тази сума със спомената мярка.

По същото време се твърди, че клубът скоро ще бъде облекчен по отношение на временното замразяване на подписването на спонсорски договори с фирми, пряко свързани със собствениците на клубове. Тази забрана бе гласувана от 18 от 20-те клуба във Висшата лига на среща в понеделник.

В Нюкасъл са уверени, че това решение е незаконно и то няма да представлява заплаха за техните дългосрочни търговски възможности.