Измина година откакто Еди Хау пое Нюкасъл. Мениджърът тотално успя да преобърне нещата за „свраките“ и да превърне тима от претендент за изпадане в отбор, който към момента се наслаждава на страхотни дни.

Разбира се, всичко това се случи и благодарение на смяната на собствеността, а поне към днешна дата изглежда, че новата власт успя да намери точния човек за треньорския пост. Любовта между фенове и мениджър е взаимна, а в отбора всички изглеждат повече от обединени и готови да гонят високи цели. Някои футболисти буквално възродиха формата си при Еди Хау и тотално промениха представянето си на терена.

46 снимки

Пресен пример е Мигел Алмирон, който прави впечатляваща кампания и е един от най-добрите за Нюкасъл. Третото място във Висшата лига изглежда нещо изключително, на което хората, които обичат клуба просто се радват истински и се наслаждават на момента. Всичко, което прави Нюкасъл не е случайно и основна заслуга за силните изяви на „джордитата“ има Еди Хау.

Мигел Алмирон

източник: Gulliver/GettyImages

Мениджърът продължава с присъщата за него скромност да работи и въпреки успехите не се главозамайва и остава здраво стъпил на земята. Това трябва да се отчете, защото Хау наистина изглежда напълно готов да се посвети на Нюкасъл и да изведе клуба до големите трофеи.

На вчерашния брифинг преди двубоя с Кристал Палас от Карабао Къп, специалистът призна, че това е неговата най-голяма мечта, да вдигне купа с отбора от английския североизток. Само времето ще покаже какво ще се случи, но е факт, че в Нюкасъл всички гледат в една посока и мечтаят смело. Тимът ще хвърли всичко на всички фронтове и няма да подцени нито една надпревара, нещо, което се случваше редовно в ерата Майк Ашли. 

Много е рано още да се говори за завършване в топ 4 и дали тимът е способен на нещо подобно,но  е факт, че  европейско участие през следващия сезон, ще бъде един сериозен успех, след като не сме гледали Нюкасъл на стария континент от 10 години. Привържениците на клуба единствено могат да бъдат щастливи от случващото се и да се надяват, че най-доброто предстои!