Манчестър Сити е набелязал нападателя на Саутхемптън Дани Ингс като потенциален заместник на Серхио Агуеро, който най-вероятно ще си тръгне след края на сезона.
 
Бъдещето на 32-годишният аржентински нападател е под сериозен въпрос, тъй като договорът му изтича през лятото и засега изобщо не се говори за подновяването му.
 
Сред спряганите цели на "гражданите" за нов централен нападател е и звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. Цената му обаче ще бъде поне 120 милиона евро, като според някои би достигнала и 150 млн., а и интерес към него проявяват още Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Челси.
 
Затова от Сити са се насочили към Ингс като най-вероятен заместник на Агуеро. В Саутхемптън 28-годишният нападател отново се доказа като един от най-класните английски голмайстори. Този сезон Ингс беше преследван от контузии и има само осем гола във Висшата лига, докато през миналия шампионат отбеляза 22 попадения.
 
Договорът на Ингс със "светците" изтича през следващото лято и това означава, че и цената му няма да е много висока, ако Сити пристъпи към купуването му.