В последно време на „Олд Трафорд“ не е изобщо спокойно, а напрежението е породено заради отношенията между мениджъра Жозе Моуриньо и неговите футболисти. Според последните информации в английската преса, доста ключови играчи на отбора са крайно недоволни от отношението на своя мениджър към сърбина Неманя Матич.

Португалецът толерирал непрекъснато Матич заради неговия ключов принос за титлата на Челси през 2015-а година.

Тъкмо затова Моуриньо побърза да убеди борда на настоящия си клуб да отпуснат средства за привличането на сърбина от лондонския клуб през 2017-а.

Други играчи на Манчестър Юнайтед недоволстват, че Матич има статус на несменяем титуляр, независимо от моментната си форма. Сърбинът наистина започна кариерата си на „Олд Трафорд“ по впечатляващ начин след трансфера си от Челси. От средата на миналия сезон обаче формата му спадна чувствително. Според много футболни експерти и коментатори Матич не е на необходимото ниво от началото на този сезон.

Точно упоритостта и нежеланието на Моуриньо да преразгледа статута на Матич като несменяем титуляр изглежда са прелели чашата на търпението в съблекалнята на „червените дяволи“.

Смята се, че в конфликт с Моуриньо са Пол Погба, Алексис Санчес и дори Ромелу Лукаку.