Мениджърът на Лестър Сити Клод Пюел направи достатъчно многозначителна забележка, че не знае какво ще се случи с най-скъпия в клубната история футболист Ислам Слимани.

Нападателят е играл точно 10 минути, откакто французинът пое отбора през октомври. Очевидно бившият мениджър на Саутхмептън не е никак впечатлен от алжирския национал. В Англия считат бившия ас на Спортинг Лисабон за пълно разочарование, защото след платените 30 милиона паунда той е вкарал само 12 гола в 41 мача за „лисиците”.

През лятото Лестър плати 25 милиона паунда за Келечи Ихеаначо от Манчестър Сити, а Леонардо Уйоа, Шинджи Оказаки и Ахмед Муса са другите алтернативи на Джейми Варди в предни позиции.

„Времето ще покаже дали ще си говорим за януарския трансферен пазар, но засега Слимани е в отбора”, коментира Пюел.

„Той беше на пейката в предния мач. Слимани предоставя същите опции като Уйоа, само че Уйоа работи много добре в тренировките, труди се по-здраво. Знам, че и Слимани работи добре. Трудно ми е да давам гаранции предвид конкуренцията при нас.”

„Не мога да предскажа какво ще се случи на пазара, но ми е трудно. Заедно с моя щаб трябва да избираме измежду всички тези футболисти, които играят на една и съща позиции. Не е лесно да оставя някого на пейката”, допълни Пюел.