Мениджърът на Лестър Сити Клод Пюел заяви, че няма да обсъжда ситуцията със звездата на отбора Рияд Марез, който за пореден мач след приключването на януарския трансферен прозорец не бе в групата.

Историята с Марез ескалира, той отказа да тренира

В Англия твърдят, че алжирският футболист е безкрайно разочарован от проваления трансфер в Манчестър Сити и вини изцяло ръоководството за негативната развръзка. Той не бе в отбора, който загуби с 1:2 от Евертън през седмицата, нито пък при днешното 1:1 срещу Суонси Сити. Според медиите в страната от 1 февруари досега Марез не се е явил на нито една тренировка, тъй като не желае повече да играе за „лисиците”.

Логично бе Пюел да отговаря на подобни въпроси след ремито със Суонси. „Не очаквам нищо. Най-важното е да не мислим за един играч, а да мислим за моя отбора и състава, с който разполагам”, коментира наставникът.

Лестър глобява солено безследно изчезналия Рияд Марез

„Днес, точно след изиграването на мач, Рияд изобщо не е централна тема за мен. Приоритетът ми е да мисля за играчите, с които разполагам и да поддържам позитивното им поведение, за да продължим с добрата работа”, допълни Пюел.