Катарският клан на шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани остава уверен, че ще спечели битката за придобиването на Манчестър Юнайтед. Макар да има индикации в медиите, че сър Джим Ратклиф е „предпочитаният кандидат“ на Глейзър, то в Катар вярват в успеха.

Вестите дойдоха от Франция, като по-рано през тази седмица изглеждаше, че INEOS бе на път да вземе „червените дяволи“, след като са отправили предложение към Джоел и Аврам Глейзър, които ще останат в борба с 20% пакет акции.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Все пак в Катар не са получили официално съобщение по темата и поддържат оптимизма в крайна сметка, че ще могат да управляват клуба от „Олд Трафорд“. Според френските медии последните слухове не са повлияли на катарските индикации за инвестиция.

Твърди се, че офертата за закупуване на клуба от инвеститорите от Близкия изток ще е на стойност 5 милиарда паунда, докато Ратклиф пък иска да закупи мажоритарен дял на стойност малко над 50%.

все пак се смята, че този изтощителен процес, който продължава повече от пет месеца, е близо до окончателния си край, тъй като Глейзър се подготвят да оповестят решението си публично.