Манчестър Сити и Евертън ще открият предстоящия кръг във Висшата лига. Това ще се случи в съботния следобед, а „гражданите“ ще влязат в мача като тотален фаворит за трите точки.

От Евертън обаче има на какво да се надяват, според мениджъра Шон Дайш. Той призова своите футболисти да играят умно и да изчакват своите шансове.

„Напълно наясно съм какво ни очаква и колко труден мач ще бъде това за нас. Манчестър Сити разполага буквално с всичко, за да постига големи неща и да печели с лекота.  Те разполагат с огромна широчина в състава, така че няма никакво значение кой ще играе. Важно е, ние да бъдем умни и да излезем на терена с нагласата за положителен резултат. В никакъв случай няма само да се защитаваме, напротив, искам моите футболисти много добре да разчитат ситуациите и да намерим точния баланс в играта си. Срещу такива отбори получаваш един, или най-много два шанса, точно това желая да направим и ние, да изчакаме своите моменти, без да бързаме, като играем умно и интелигентно. Вярвам, че сме способни да измъкнем нещо от предстоящата среща, но е много важно всеки един да даде най-доброто от себе си и да не допускаме фатални грешки“, коментира Дайш.