Футболистите и служителите на английския клуб Евертън използват наказанието от ФА като допълнителна мотивация в битката за оцеляване във Висшата лига, заяви директорът на отбора Кевин Телуел, цитиран от ДПА. "Карамелите" са с десет отнети точки заради нарушаване на финансовите правила в продължение на три години, а това ги смъкна от 14-о място до зоната на изпадащите.

Евертън бе в добра серия от резултати и спечели с 3:2 срещу Кристъл Палас в последния си мач преди паузата за международни двубои.

27 снимки

"Трите точки от тази победа може вече и да ги няма в таблицата, нито пък други седем, но това наказание ни обедини още по-силно. Фокусирани и мотивирани сме да наваксаме липсващия актив на терена. Това само ще ни направи по-силни, тъй като сме още по-амбицирани да печелим", заяви той.

Евертън все пак ще обжалва наказанието, а протестът ще бъде разгледан в течение на сезона.

"Влизаме в този уикенд с шест победи в последните девет мача във всички турнири. Отборът показва желание за игра и смелост, което отговаря напълно на стандартите на клуба. Духът ни не може да бъде пречупен и момчетата на Шон Дайш продължават да бъдат концентрирани върху работата, която им предстои", каза още той.

 

БТА / Автор: Ивайло Георгиев