Отборът на Тотнъм спечели дербито от шестия кръг на Премиършип срещу Уест Хем с 3:2.С два гола на Хари Кейн и един на Кристиан Ериксен „шпорите“ се поздравиха с трите точки. За домакините точни бяха Хавиер Ернандес и Шейку Куяте.

Тимът на Маурисио Почетино не успя да завърши срещата, която не бе лишена от емоции, особено през втората част, в пълен състав. В дебютния си двубой във Висшата лига като титуляр Серж Орие бе изгонен с втори жълт картон.

Известно напрежение възникна на терена по време на дербито между Уест Хем и Тотнъм от шестия кръг на Висшата лига. „Чуковете“ владееха топката около средата на терена в 32-ата минута. Последваха две съприкосновения, при които играчите на „шпорите“ опитаха да откраднат топката. След дошлия съдийски сигнал имаше леки търкания между Сисоко и Нобъл.

Тотнъм поведе след 34 минути игра. Гостите проведоха скоростна атака отдясно, Деле Али центрира в наказателното поле, където на Хари Кейн с глава заби топката в мрежата на „чуковете“ за 1:0.

Само три минути по-късно Тотнъм удвои аванса си. Вертонген пусна обещаващ пас към Деле Али, който стреля, но стражът изби. Така топката се озова в Кейн, който без да се двоуми покачи на 2:0

Гостите имаха леки претенции за дузпа в 55-ата минута. Сисоко изведе хубаво Деле Али. Уисън Рийд тръгна да го бокира. Получи се съприкосновение помежду им, а Али падна на терена. Реферът обаче даде знак играта да продължи.

Преднината на „шпорите“ стана класическа в 60-ата минута. Хари Кейн изпълни страхотен фаул отляво по атаката. Топката се отби в левия стълб, отново бе овладяна от Тотнъм чрез Серж Орие, после нов удар, при който бранител изчисти, но право в Кристиан Ериксен, който с мощен изстрел почти от границата на наказателното поле направи 3:0.

„Чуковете“ все пак отговориха в 65-ата минута. При центриране от корнер отляво на вратата, топката бе насочена към близката греда. Хавиер Ернандес бе оставен непокрит и с глава намали – 1:3.

Интригата в двубоя се завърна доста осезаемо в 70-ата минута, когато отборът на Маурисио Почетино остана с човек по-малко. Серж Орие получи втори жълт картон за влизане отзад срещу Анди Керъл и така не успя да завърши първия си мач като титуляр във Висшата лига.

С човек повече „чуковете“ достигнаха и до второ попадение. В 87-ата минута Шейку Куяте засече центриране с глава и направи 2:3, като направи изключително интригуващи заключителните минути на срещата. В тях домакините имаха своите шансове, но така и не успяха да ги материализират, а Тотнъм успя да опази крехкия си аванс.

В последните секунди на мача емоциите взеха връх, като имаше нови спречквания. След борба за топката в средата на терена между Фернандо Йоренте и Рийд, последваха конфронтации и нелицеприятни сцени между състезателите от двата състава.

Така или иначе се загубиха игрови минути, а Тотнъм в крайна сметка успя да се поздрави с успеха и трите точки.