Саутхемптън успя, за мнозина изненадващо, да пречупи Кристъл Палас на "Селхърст Парк" с 2:1 в мач от третия кръг на ФА Къп. Головете за "светците" бяха дело на Джеймс Уорд-Праус и Адам Армстронг, а за домакините от Лондон точен бе Одсон Едуард.

36 снимки

През  първата част двубоят бе сравнително равностоен, като първата по-сериозна ситуация в мача се превърна в гол. В 14-та минута Уилфред Заха намери чудесно Одсон Едуард, като вторият стреля от движение в наказателното поле и откри резултата с презицен удар в долния ляв ъгъл. Малко след това Джордан Аю можеше да удвои в полза на Палас, но топката срещна гредата.

В 37-та минута Джеймс Уорд-Праус за пореден път демонстрира, че е чудесен изпълнител на пряк свободни удари, като и вратарят на Палас не успя да реагира добре, а английският полузащитник изравни резултата. До края на полувремето повече чисти положения нямаше.

Второто полувреме Палас имаше предимство в притежанието на топката и създадените голови положения, но в 68-та минута Адам Армстронг се възползва от нова грешка на Висенте Гуаита и безпроблемно завърши, за да направи пълния обрат в полза на "светците".