Мениджърът Франк Лампард се оплака, че през по-голямата част от и без това кратката лятна подготовка не е могъл да използва двуцифрен брой футболисти заради противоепидемичните мерки във Великобритания. Неговият отбор, който привлече играчи за над 200 милиона лири, стартира новия сезон във Висшата лига днес срещу Брайтън.
 
Според Лампард вината носи УЕФА, която насрочи мачовете за Лигата на нациите по време на паузата и по този начин националите трябваше да бъдат под карантина.
 
"Тези мачове със сигурност ни попречиха, но въпреки това аз се чувствам късметлия. Късметлия съм, защото привлякохме играчите, които исках, а и преди тях разполагах с много силен отбор", заяви Лампард на пресконференция преди мача.
 
Той добави, че разчита на подготовката на играчите от лагерите с националните отбори. 
 
"Трябва обаче да подчертая, че имахме много футболисти под карантина по време на подготовката. Двуцифрен брой, ако трябва да бъда честен. Това се случи точно в началото на лагера и не успяхме да свършим част от работата, която бяхме предвидили. Причина, разбира се, са международните мачове, заради които загубихме на практика почти всички.
 
Като цяло разчитахме на националните отбори и международните мачове, за да се подготвят футболистите ни за сезона. В добри отношения съм с техните селекционери и не съм имал проблеми в това отношение, но си остава факт, че те не бяха тук, на базата ни.
 
Сега обаче вече сме с пълна група и тренираме. Знаем какво ни очаква, знаем на какво са способни нашите съперници и се радваме, че започва нов сезон. Така поне се чувствам аз и съм убеден, че настроението в отбора е същото", каза още Лампард.