Томас Партей беше принуден да напусне на полувремето при поражението на Арсенал от Манчестър Сити в петък вечерта за ФА Къп, след като получи удар в ребрата през първите 45 минути. "Артилеристите" загубиха с 0:1, като отсъствието на полузащитника през второто полувреме несъмнено имаше голямо влияние върху представянето на отбора.

"Той имаше известен дискомфорт и ставаше все по-зле и по-зле. Не можеше да продължи. Няма първоначална диагноза. Утре или вдругиден ще трябва да му бъде направено ЯМР и ще видим какво има", сподели Микел Артета след мача.

Всяка контузия на Партей би била сериозен удар върху шансовете на Арсенал за титлата този сезон, защото значението му за отбора е огромно. Той беше заменен от Самби Локонга за второто полувреме срещу Манчестър Сити и младият белгийски полузащитник изживя трудна вечер.

Арсенал вече търсеше да добави полузащитник преди крайния срок за трансфер във вторник, но офертата за Мойсес Кайседо бе отхвърлена от Брайтън. След това 21-годишният футболист пусна изявление, призовавайки "чайките" да го пуснат да премине в друг отбор.