Времето на Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнайтед върви към своя край. Въпросът сега е не дали, а кога ще бъде уволнен от клуба, съобщава тази сутрин британското издание „Sun“. Солскяер се възползва от международната пауза, за да се върне в родината си Норвегия заедно със семейството си, за да се измъкне поне за малко от нажежената обстановка в Манчестър.

Според най-новата информация всички на „Олд Трафорд“ вече са се примирили, че Солскяер съвсем скоро ще бъде уволнен. „Червените дяволи“ загубиха шест от последните си 12 мача, включително тежките поражения с 0:5 и 0:3 от големите си съперници Ливърпул и Манчестър Сити. Тимът върви шести във Висшата лига, на девет точки зад лидера Челси след само 11 мача в сезон, в който си очакваше да се бори твърдо за първото място.

Юнайтед вече отпадна и от турнира за Купата на Лигата, а продължаването им към елиминациите в Шампионската лига също е под въпрос. С гол на суперзвездата Кристиано Роналдо отборът се спаси от загуба при гостуването си на Аталанта, което остави тима начело в Група „F“, но участието им в следващата фаза не е напълно сигурно.

Шефовете на Ман Юнайтед в лицето на семейство Глейзър и служителите в клуба вярваха безусловно в легендата на клуба, но вече са наясно с токсичната атмосфера, която започва да се прокрадва на „Олд Трафорд“.

Те инвестираха в дългосрочната визия на тима, след като назначиха Солскяер първо временно през декември 2018 година, но заради добрите резултати го направиха и постоянен мениджър няколко месеца по-късно. Това му спечели и нов договор до лятото до 2024 година с опцията за още 12 месеца.

През лятото пък бяха инвестирани и сериозни пари за привличането на Джейдън Санчо, Рафаел Варан и Кристиано Роналдо.