Дните на Луис ван Гаал начело на Манчестър Юнайтед изглеждат преброени. Минути след загубата на „червените дяволи“ от Стоук Сити с 0:2 в мача от 18-я кръг на Висшата лига, в медиите на Острова се появиха различни информации, че холандецът ще си тръгне, а като евентуални негови заместници се спрягат пет имена.

Ван Гаал: Играчите не смеят да играят футбол

Жозе Моуриньо е сред най-дискутираните специалисти. Специалния бе уволнен от Челси преди Коледа след серия от слаби мачове на „сините“. Твърди се, че португалецът е с най-големи шансове да замени Ван Гаал, като дори се появиха слухове, че още през следващата седмица Моуриньо може да акостира на „Олд Трафорд“.

Хосеп Гуардиола е другият спряган вариант. Вече стана ясно, че наставникът ще напусне Байерн Мюнхен след края на сезона, а в пресата се твърди, че ще поеме Манчестър Сити. На Острова обаче пишат, че ситуацията при „дяволите“ може да доведе до промяна и в крайна сметка бившият треньор на Барселона да поеме другия състав от Манчестър.

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне също попада в полезрението на шефовете на Юнайтед. Запознати разкриват, че Симеоне е впечатлил управата на тима от Театъра на мечтите с постоянството, което поддържат „дюшекчиите“. Както е известно, мадридчани спечелиха титлата в Испания през 2014-а година, а същата година играха и финал за Шампионската лига, където обаче не успяха да се преборят с Реал Мадрид.

Райън Гигс и Гари Невил са последните двама, за които размишляват в Юнайтед.

Мениджърските амбиции на Гигс не са тайна за никого, а неотдавна тръгнаха слухове, че асистентът на Ван Гаал е отказал да поеме Валенсия, именно заради желанието си да оглави „червените дяволи“.

Гари Невил пък стана треньор на „прилепите“ преди няколко седмици, като стилът му на работа и треньорските му похвати се нравят на шефовете на Юнайтед, но в Англия сочат, че възможността Невил да наследи Ван Гаал е доста по-малка, сравнено с останалите в списъка.