В отбора на Манчестър Юнайтед са засили търсенето си на нов мениджър до края на сезона, съобщават изданията на Острова. Както е известно, „червените дяволи“ имаха силното желание да назначат треньора на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино за постоянно след уволнението на Оле Гунар Солскяер в неделя.

Вчера обаче се появиха информации, че парижани са отказали твърдо да пуснат аржентинеца по средата на сезона. В същото време пък Зинедин Зидан, който бе свързван както с Юнайтед, така и с ПСЖ, е отказал на френския вицешампион. Така от „Олд Трафорд“ са готови да се върнат на първоначалния си план с назначението на временен наставник до края на кампанията.

Според „The Telegraph“ Ман Юнайтед щe интервюират четирима специалисти-кандидати за поста. Става дума за бившия треньор на Борусия Дортмунд Люсиен Фавр, Ернесто Валверде, който за последно води Барселона и се счита за новия фаворит, спортният директор на Локомотив Москва Ралф Рангник и бившият наставник на Марсилия и Лион Руди Гарсия.

„Daily Mail“ пък допълва още едно име към този списък – Пауло Фонсека, който за последно водеше Рома, а през миналото лято беше много близо до поста на мениджър в Тотнъм.

Други двама кандидати за поста на „Олд Трафорд“ – мениджърът на Лестър Брендън Роджърс и треньорът на Аякс Ерик тен Хаг вече публично обявиха, че нямат намерение да поемат „червените дяволи“.