Мениджърът на Фулъм Славиша Йоканович е изправен пред решителен мач за своето бъдеще, а британският вестник „Индипендънт” прогнозира, че може да се повтори нерадостната съдба, която застигна специалиста в родния Левски.

През уикенда „котиджърс” допусна 7-а загуба във Висшата лига и се намира на незавидното 18-о място с едва 5 точки на сметката си. Резултатите поставят бъдещето на сърбина под сериозна въпросителна, защото ако скоро не настъпи подобрение, шефовете ще са длъжни да направят промяна. И тогава заслугите на Йока за спечелената промоция през миналия сезон изобщо няма да бъдат взети под внимание.

„Индипендънт” припомня, че визитката на 50-годишния специалист е доста пъстра, като личат престои в Тайланд, Израел и Испания. „Той е бил успешен навсякъде, където е работил”, подчертава изданието и добавя: „Единствено по време на краткия си престой в София, България, емигрантът от Източния блок беше изцяло неуспешен.”

„Йоканович беше уволнен от Левски София след само 13 мача начело през 2013 година, а изключително важното пътуване до Западен Йоркшир следващия понеделник (визитата срещу Хъдърсфийлд в първенството – б.р.) също ще бъде 13-ият му мач начело на Фулъм във всички турнири. За да се прибави още към тревожното пророчество, хората от клуба са решили, че сърбинът има два мача, за да спаси Фулъм от каскадата към изпадане”, пише вестникът.

Тук трябва да се отбележи, че сметката на британските колеги за "13-ата камбана" е леко неточна. От началото на сезона Йоканович е водил отбора в 10 шампионатни мача и 2 срещи от Купата на Лигата (победите над Екзитър Сити и Милуол). Явно там пропускат факта, че през седмицата (и по-точно на 1 ноември) Фулъм има 1/8-финал в същия турнир срещу Манчестър Сити, което се явява соченият за фатален 13-и мач. Чак на 5 ноември ще се играе споменатото в материала гостуване срещу „териерите”. Предвид представянето на „котиджърс” до този момент едва ли някой вярва, че те са в състояние да поднесат изненада тъкмо срещу хегемона Манчестър Сити. Разбира се, обаче английската игра известна тъкмо с развръзките, които никой не очаква…