Легендата на английския футбол – Гари Линекер се опасява, че Висшата лига ще бъде принудена да последва примера на нидерландската футболна асоциация, която прекрати сезон 2019/2020, а шампион и изпадащи няма да има.

Ръководните органи от Ниската земя обявиха решението си вчера. То породи дискусии дали и елитните първенства на Острова не трябва да сторят същото, заради пандемията, която е обхванала целия свят, включително Великобритания.

„Може да се окаже единственият вариант. Едва ли обаче най-справедливият, нали?“, написа Линекер в Туитър.

Пиърс Морган допълни следното:

„Честно казано смятам, че е най-честният начин. Всяко друго решение, което видях е по-малко справедливо от това да се приеме, че не може да бъде завършен и трябва да бъде анулиран. Холандия осъзна това, а ние все още отчаяно опитваме да спасим сезон, който не може да бъде спасен“, заяви той.

В четвъртък УЕФА проведе среща, на която обяви, че е препоръчително шампионатите да се довършат, но ако това не е възможно, всяка страна трябва да посочи участниците си в евротурнирите за следващия сезон посредством спортните резултати през кампанията на домашната сцена.