Голямата звезда на Ливърпул - Мохамед Салах, е все по-близо до подписването на нов договор с клуба, разкри журналистът на Anfield Watch Стив Кей. Съобщава се, че египетското крило сега клони повече към оставане на „Анфийлд“, отхвърляйки спекулациите за свой трансфер в Саудитска Арабия.

„Червените“ се наслаждават на превъзходна кампания, тъй като са начело в класирането на Висшата лига след 20 мача, докато завръщането в Шампионската лига през следващия сезон изглежда много вероятно.

Според информацията, Салах е положително настроен относно подновяването на договора си, което е предизвикало промяна в трансферната стратегия на Ливърпул. Доскоро клубът проучваше активно варианти за заместник на Салах. Въпреки това, с последните развития, мърсисайдци ще стопират търсенето на крило.

Въпреки че подробностите по договора все още не са оповестени, решението на египетския национал да обвърже бъдещето си с Ливърпул несъмнено би се считало за огромна победа за клуба, на фона на постоянните спекулации около бъдещето му.

31-годишният нападател остава ключов компенент за отбора на Юрген Клоп от пристигането си през 2017-а година от Рома, постоянно демонстрирайки звездния си потенциал, с който е в основата на успехите на „червените“.

Миналото лято шампионът на Саудитска Арабия Ал Итихад прати оферта от 150 милиона паунда, отхвърлена от Ливърпул, който заяви твърдата си позиция, че той не е за продан. По-рано се появиха информации, че нов саудитски клуб е готов да го привлече през лятото. Настоящият договор на Салах, според който той получава около 350 хиляди паунда на седмица, изтича през лятото на 2025-а година, но 19-кратният шампион на Англия е амбициран да го задържи в клуба възможно най-дълго, въпреки напредването на възрастта му.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

През този сезон Салах има невероятните 26 гола в 25 мача във всички турнири и е лидер сред голмайсторите във Висшата лига с 14 гола, колкото има и звездата на Манчестър Сити – Ерлинг Халанд. Общо за „червените“ африканският футболист е вкарал 204 гола в 332 мача и е асистирал за още 82. При победата над Нюкасъл на Нова година, Салах достигна кота от 150 гола във Висшата лига за Ливърпул.

Сега той ще напусне Мърсисайд, за да участва в Купата на Африканските нации за своята родина Египет. Салах може да пропусне до осем на Ливърпул, в зависимост от това колко напред стигнат в турнира „фараоните“.