Мениджърът на Брайтън, Греъм Потър, изрази опасенията си по отношение завръщането на английския футбол във времена на пандемия. Наставникът е скептично настроен относно спазването на мерките за социална дистанция при евентуално възобновяване на кампанията. 

Getty Images
41 снимки

"Все още не съм го обсъждал с футболистите си, но в мен остава съмнението, че правилата за социална дистанция няма да се спазват", заяви Потър. 

"А те имат своя резон. Всички говорят за социална дистанция, за феновете, за празни трибуни, но никой не говори за футболистите на терена. Да кажем, че има изпълнение на ъглов удар и изведнъж двайсетима играчи са в малкото наказателно поле. Това не е социална дистанция."

"Всички чакаме решението на вещите лица, но трябва да гледаме по-основно на нещата и да направим най-доброто, за да защитим здравето на нацията. Тези правила не са тук, за да ни отделят от футбола. Те са тук с причина и причината е да се опази човешкото здраве, така че трябва да сме изключително отговорни към ситуацията", заяви специалистът.