Отборът на уулвърхемптън постигна четвърти успех от началото на сезона в Англия. В откриващия мач от 7-ия кръг на Висшата лига, „вълците” се наложиха над Кристъл Палас с 2:0 у дома. Успехът изкачи състава на Нуно Еспирито Санто в Топ 3 на Премиърлийг, въпреки че през уикенда предстоят да се изиграят останалите срещи от кръга.

Това е най-добрият старт за Уулвс в елита от далечната 1979 година.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

И двата гола за домакините паднаха през първото полувреме.

Резултатът бе открит от дебютанта за Уулвс и изобщо в английския футбол, Раян Алт Нури след 18 минути игра. След центриране отдясно, защитата на гостите не успя да изчисти добре топката, която попадна в притичалия Нури. Той стреля незабавно и прати коженото кълбо в опразнения ляв ъгъл на вратата.

В 27-ата минута домакините удвоиха преднината си след нова колективна грешка в отбрана. Опасността за Палас отново дойде от десния фланг, където гостите изпитваха сериозни трудности. След центрирането в пеналта Даниел Поденс бе точен за 2:0.

През втората част гостите останаха с човек по-малко, след като Лука Миливоевич бе изгонен с директен червен картон. Той бе отстранен от игра четири минути преди края, когато всичко в срещата изглеждаше вече решено.