Уулвърхемптън спечели визитата си на Брентфорд от 19-ия кръг на Висшата лига с категоричното 4:1. С успеха „вълците“ събраха 25 точки на 11-ата позиция, докато „пчеличките“ остават 14-и с 19. Началото на срещата бе вихрено, като в рамките на три минути - между 13-ата и 16-ата, паднаха три гола.

Уулвс излезе напред в резултата още в 13-ата минута, когато Пабло Сарабия центрира от корнер, а Марио Лемина скочи най-високо в наказателното поле и с глава порази вратата на Марк Флекен за 0:1. Отбраната на Брентфорд се пропука още веднъж веднага след изпълнението на центъра и Хван Хи-Чан наказа груба грешка на Нейтън Колинс, като в 14-ата минута резултатът набъбна на 2:0 в полза на Уулвърхемптън.

„Пчеличките“ се съвзеха бързо и в 16-ата минута върнаха един от головете. Нил Мопе демонстрира страхотен поглед върху играта и намери Йоан Уиса, който от близка дистанция заби топката в горния десен ъгъл – 1:2. В 28-ата минута Уулвърхемптън си върна аванса от две попадения. Тоти Гомеш пусна към Хван Хи-Чан, който напредна отлично и след страхотен индивидуален пробив стреля към долния десен ъгъл, преодолявайки Флекен за 3:1 в полза на гостите.

В 40-ата минута Брентфорд можеше да върне още един гол, след като Нейтън Колинс засече центриране от свободен удар от близка дистанция, но насочи топката малко над напречната греда. Само минута след началото на второто полувреме Кийн Люис-Потър можеше да отбележи за домакините, след като овладя подаване в наказателното поле и нанесе удар, който обаче бе спасен безпроблемно от Жозе Са.

В 53-ата минута Люис-Потър стреля от границата на наказателното поле, но португалският вратар на Уулвърхемптън внимаваше и се справи и с този шут без затруднения. В 79-ата минута „вълците“ наказаха нова груба грешка в защитата на Брентфорд. Матеус Куня намери Жан-Рикньор Белгард, който от добра позиция не сгреши и се разписа за 4:1 в полза на гостите.