Уулвърхемптън изигра много силен мач, но се наложи само с 1:0 при домакинството на Бърнли от петия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Раул Хименес. „Вълците“ записаха втора поредна победа от началото на първенството, докато за „виненочервените“ това е четвърта поредна загуба.

Уулвърхемптън имаше тотално надмощие през първото полувреме на срещата, но не успя да реализира нито едно от положенията, които бяха създадени пред вратата на Джо Харт. Бившият вратар на Манчестър Сити се представи на отлично ниво и направи няколко страхотни спасявания.

Диого Жота тества Джо Харт още в 4-та минута, но вратарят на Бърнли внимаваше и спаси.

Елдер Коста центрира остро в наказателното поле на Бърнли в 10-та минута, а Джо Харт внимаваше и спаси.

Ашли Барнс отправи хубав удар в 17-та минута, но Руи Патрисио спаси.

Пред Раул Хименес се откри невероянта възможност в 30-та минута. Първият удар на мексиканския нападател бе спасен от Джо Харт. След това последва добавка на Хименес, но Тарковски успя да избие малко пред гол линията.

Джони Кастро отправи много опасен удар в 31-та минута, но той бе блокиран. Веднага след това Рубен Невеш комбинира с Мат Дохърти, който стреля, но Джо Харт успя да спаси. Четири минути по-късно Джони Кастро взаимодейства с Раул Хименес, който стреля, но Джо Харт спаси.

Много добра възможност се откри пред Боли в 44-та минута, но ударът му не бе точен и топката премина над напречната греда на вратата на Джо Харт.

Уулвърхемптън започна силно и второто полувреме. В 46-та минута Диого Жота изведе Раул Хименес на отлична позиция, но мексиканецът стреля над напречната греда в аут.

Диого Жота направи отличен пробив в 59-та минута, след което стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Джо Харт.

Уулвърхемптън поведе с 1:0 в 61-та минута, когато Елдер Коща комбинира с Мат Дохърти, а той продължи към Раул Хименес, който с много прецизен удар отклони топката, тя срещна десния стълб на вратата на Бърнли и влетя в мрежата на Джо Харт.

Уулвърхемптън продължи да доминира и в 65-та минута Елдер Коща отправи опасен удар, но над напречната греда.

След центриране в наказателното поле на Уулвърхемптън, Матей Видра стреля в аут.

Уулвърхемптън организира нова много добра атака в 71-та минута, когато Раул Хименес подаде към Адама Траоре, който стреля от трудна ситуация и Джо Харт отново спаси.

„Вълците“ отново хванаха своя съперник неподготвен в защита в 76-та минута, когато Раул Хименес взаимодейства с Мат Дохърти, който стреля, но в аут.

Лео Бонатини се освободи от защитник на Бърнли в 81-та минута, след което стреля, но Джо Харт спаси.

Диого Жота направи поредната си отлична солова атака в 84-та минута, която бе завършена с удар, но неточно в аут.

Във втората минута на добавеното време на мача Адама Траоре изведе Бонатини на отлична позиция и стреля, но ударът бе слаб и Харт спаси без проблеми.

В заключителните секунди на срещата Адама отново изведе Бонатини, който бе сам срещу Харт, но стреля много неточно в аут.

След този успех Уулвърхемптън е девети във временното класиране с 8 точки, а Бърнли е предпоследен с 1 точка.