Брайтън и Уулърхемптън завършиха 2:2 в последен двубой от неделната програма на 16-ия кръг във Висшата лига. След шеметно първо полувреме, през втората част двата тима не предложиха зрелище и в крайна сметка завършиха 2:2.

"Вълците" имаха възможността да открият резултата още в 10-ата минута, когато Рубен Невеш пропусна да се разпише. Все пак гостите съумяха да открият резултата в 28-ата минута, когато отлична контра позволи на Раул Хименес да изведе на голова позиция Жота и той матира вратаря на домакините.

В рамките на две минути Брайтън обърна резултата. Първо в 34-ата минута Мопе изравни, а малко по-късно Прьопер обърна развоя на резултата.

Уулвърхемптън изравни резултата с втория гол на Жота в края на първата част и двата тима се оттеглиха на почивка при 2:2.

В 62-ата минута на срещата Уулвс поиска дузпа, но след консултация с ВАР такава не беше отсъдена. Малко по-късно Мопе падна в наказателното поле, търсейки дузпа, но отново съдията остави играта да продължи. 

Така в крайна сметка резултатът до края на двубоя се запази и двата тима взеха по 1 точка. Уулвс е на 6-ото място с актив от 24 точки, а Брайтън е на 12-ото място с 19.