Уулвърхемптън регистрира третата си победа през сезона във Висшата лига, след като взе победа с 2:1 при домакинството си на Астън Вила в мач от 12-ия кръг на Премиър лийг. По този начин „вълците” калкулираха 16 точки в своя актив, спирайки серия от три поредни равенства в шампионата, за да са на осмото място.

Астън Вила, от своя страна, остана на 17-ото място с 11 пункта, място над „опасната зона”.

В 41-ата минтуа Жоао Моутиньо изпълни хитро свободен удар, пращайки топката по земя към дъгата на наказателното поле на „виланите”. Там чакаше Рубен Невеш, който с крещяща злоба с десния крак прати топката във вратата на гостите – 1:0.

Вторият гол за тима на Нуно Еспирито Санто дойде в 84-ата минута, когато Адама Траоре проби отдясно и върна топката за Раул Хименес, а мексиканският стрелец на Уулвс с десния крак удвои преднината на своите – 2:0.

В добавеното време на срещата халфът на Вила – Трезеге, намали пасива на бирмингамци. Той получи топката след корнер в наказателното поле и стреля силно от много малък ъгъл. Ромен Саис изчисти топката, но след консултацията със системата за проверка на голлинията се удостовери, че попадението е напълно редовно. До края на мача нямаше повече шансове за Вила и победата остана в Западен Мидландс.