Английският Уувърхемптън не остави никакви шансове на арменския Пюник Ереван, постигайки размазваща победа с 4:0 като гост в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Головете за „вълците“ отбелязаха Мат Дохърти в 29-та минута, Раул Хименес на 2 пъти в 42-та и 46-та минута и Рубен Невес от дузпа в 92-та минута.

Първото полувреме започна равностойно, като и двата отбора имаха своите добри моменти, в които владееха продължително време топката и се опитваха да създават положения. При първото реално такова обаче се стигна и до гол. Дълъг пас намери Диего Жота, който успя да се завърти в центъра на терена и да пусне убийствен пас по диагонала към нахлуващия от задна позиция Мат Дохърти, който не сбърка за 1:0.

Този гол напълно промени развоя на събитията. В 44-та минута, след нова хубава контраатака, Жота получи топката в наказателното поле и намери успоредното на вратата Раул Хименес, който не сбърка от близка дистанция за 2:0.

В началото на второто полувреме интригата беше окончателно убита. Добре познатата комбинация отново даде своя резултат. Жота намери Хименес, който навлезе в наказателното поле и намери противоположния на вратата на Пюник ъгъл за 3:0.

Двубоят оттам насетне се доиграваше, като Уулвърхемтън владееше уверено положението на терена. В 90-та минута резервата Патрик Кутроне навлезе в наказателното поле и беше спънат, след което съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Рубен Невес, който не сбърка за 4:0.

След този резултат реваншът в Англия другия четвъртък на практика се обезсмисли.