Уулвърхемптън спечели с 3:1 у дома срещу Саутхемптън и се изкачи на 8-о място в класирането на Висшата лига. Победата бе трета за "светците" в последните 4 мача и вдъхна увереност на феновете, че този сезон ще е различен от предишните.
 
Домакините можеха да поведат още в 26-ата минута, когато Даниел Поденс се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му в долния десен ъгъл беше оспасен от Фрейзър Форстър.
 
Голът обаче не закъсня, след като реферът отсъди дузпа за "вълците" след проверка с ВАР. Нарушението направи Ян Беднарек срещу Раян Айт-Нури, а точен от бялата точка в 37-ата минута бе Раул Хименес с първия си гол от ноември. 
 
Гостите пропиляха чудесна възможност в 41-ата минута, когато Мохамед Салису получи прецизно центриране в наказателното поле, но не успя да продолее вратаря Жозе Са. В следващата минута шанс се откри и пред съотборника му Нейтън Тела, който обаче шутира неточно.
 
Конър Коуди удвои аванса на Саутхемптън след час игра, когато с глава отбеляза втория си гол за сезона, възползвайки се от лошо излизане на Фрейзър Фостър.
 
Страхотен гол от пряк свободен удар на Джеймс Уорд-Праус върна "светците" в мача в 84-ата минута. Драмата можеше да бъде пълна, ако минута преди края ударът на Роман Перо не беше срещнал гредата на вратата на домакините. В добавеното време Адама Траоре оформи крайното 3:1 с първия си гол от началото на сезона.