Изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд може да остане на поста си в клуба, въпреки че вече беше обявено неговото напускане в  края на тази календарна година. Причината за това е, че ще се опита да помогне за разрешаването на настоящите проблеми на клуба, съобщава „Sky Sports“.

Както е известно, в неделя „червените дяволи“ се разделиха с досегашния си мениджър Оле Гунар Солскяер и се очаква да бъде назначен временен наставник, който да застане начело на тима до края на сезона. След това пък ще трябва да бъде намерен правилният човек, който да поеме поста дългосрочно.

Именно това ще бъде задачата на Уудуърд, който е на работа в Манчестър Юнайтед от 2005-а година, а е на сегашната си позиция от 2012-а година. Първоначалният план бе той да се оттегли в края на годината, а работата му да бъде поета от нов човек, но при настоящата обстановка той може и да остане на работа в клуба до лятото.

„Sky Sports“ допълва, че вчера сутрин, след раздялата със Солскяер, Уудуърд е събрал целия футболен щаб и им е съобщил, че работата им е сигурна и няма за какво да се притесняват. Очакванията са назначения за временен мениджър до края на сезона да работи с досегашния щаб на норвежеца. За момента тимът ще бъде воден от Майкъл Карик.

Пресата в Англия пише още днес, че Маурисио Почетино е фаворит номер едно за поста на „Олд Трафорд“. Останалите кандидати са мениджърът на Лестър Брендън Роджърс Ерик Тен Хаг от Аякс.