Уотфорд се приближи към спасението си във Висшата лига, след като надви с 2:1 Нюкасъл у дома, след като Трой Дийни вкара 2 пъти от дузпа, заличавайки преднината, която Дуайт Гейл даде на гостите през първата част.

Gulliver/Getty Images
27 снимки

В 10-ата минута топката бе изсипана в наказателното поле, но Кристиян Кабаселе изчисти в корнер. Мигел Алмирол засече на втора греда и стреля в близкия ъгъл, но Бен Фостър парира.

В 24-ата минута Дуайт Гейл даде преднина на гостите, след като Федерико Фернандес отклони топката с глава на първата греда след ъглов удар и английският нападател вкара третото си попадение в последните 5 мача за „свраките“.

Максимен бе изведен сам в 35-ата минута срещу Фостър, но бившият английски национал блокира удара му с десния си крак.

В 50-ата минута домакините си спечелиха правото да изпълнят наказателен удар, след като Мат Ричи пресече пътя на Кико в наказателното поле, закачи краката му и съдията отсъди дузпа. С отговорността се нагърби Трой Дийни, който стреля безпощадно в центъра на вратата и изравни. Това бе 44-и гол за него във Висшата лига.

В 80-ата минута Хави Манкийо задържа за тениската Исмаил Исар в пеналтерията и Крейг Поулсън отново посочи бялата точка. Трой Дийни отново застана зад топката и за втори път я прати по безпощаден начин във вратата на Фостър.

С този успех домакините се откъснаха на 6 пункта от зоната на изпадащите с 34 точки преди мача на Борнемут срещу Лестър утре вечер. Нюкасъл от своя страна заемо 13-ото място с 43.